Over een aantal belangrijke punten is de Mobiliteitsnota op dit moment niet of onvoldoende duidelijk. Exact voor die thema’s maakt Leiden Groen Bereikbaar zich sterk. Onder andere voor deze punten:

 

1. Toepassen logische volgorde

Zorg eerst dat er een alternatief voor autogebruik (bewoners, bezoekers) beschikbaar is. Dring daarna pas het autogebruik terug met verhoging parkeertarieven en uitbreiding van betaald-parkeerzones.

 

2. Eerlijk zijn met opbrengsten parkeren

Als parkeertarieven omhoog gaan, laat het extra opgehaalde geld dan ook extra ten goede komen aan de bereikbaarheid. Anders is de verhoging in feite een verkapte belastingheffing.

 

3. De metropoolfunctie van Leiden

De stad krijgt (lees: heeft) een rol in de regio, die vraagt om een andere vorm van openbaar vervoer: stadsvervoer. Streekvervoer voldoet niet meer. Leiden moet met één stem gaan spreken om dit feit duidelijk te maken aan onder andere de Provincie.

 

4. Stadsparkeerplan

Lang voordat Nederlanders het woord hub kenden, had Leiden al een overstappunt waar verschillende vervoersvormen bij elkaar komen: het Stadsparkeerplan. Wat wordt de toekomstige rol van dit concept?

 

5. Stadsdistributie

Als de klassieke vrachtwagen geweerd gaat worden uit de binnenstad, dan is er een alternatief distributiesysteem nodig. Compleet met overslaglocaties en gekoelde voorzieningen voor de overslag van voedingswaren.

 

Steun Leiden Groen Bereikbaar via FB

Via Facebook @leidengroenbereikbaar leggen we aan de stad onze zorgen en oplossingen voor. Steun ons door te liken, te reageren op de polls en de posts te delen.